Πώς μπορείτε να μάθετε τον τύπο αίματός σας;

Πώς μπορείτε να μάθετε τον τύπο αίματός σας;

Αποφεύγουμε τη χρήση τριτογενών αναφορών. Συνδέουμε τις πρωταρχικές πηγές – συμπεριλαμβανομένων των μελετών, των επιστημονικών αναφορών και των στατιστικών στοιχείων – σε κάθε άρθρο και επίσης τις απαριθμούν στο τμήμα πόρων στο κάτω μέρος των άρθρων μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο διασφαλίζουμε ότι το περιεχόμενό μας είναι ακριβές και τρέχον διαβάζοντας την πολιτική συντακτικής μας.

Πώς μπορείτε να μάθετε τον τύπο αίματός σας;

Η γνώση του τύπου αίματός του μπορεί να βοηθήσει ένα άτομο να κατανοήσει καλύτερα την υγεία του και να είναι πιο ενημερωμένη για πιθανές θεραπείες.

Η παρουσία ή η απουσία ουσιών που ονομάζονται αντιγόνα βοηθά στον προσδιορισμό του τύπου αίματος. Τα αντιγόνα εμπλέκονται στην ενεργοποίηση της ανοσοαπόκρισης του σώματος.

Ένα άτομο μπορεί να έχει αντιγόνα, αντιγόνα Β, και τα δύο, ούτε στην επιφάνεια των ερυθρών αιμοσφαιρίων τους. Μπορεί επίσης να έχουν μια πρωτεΐνη που ονομάζεται παράγοντας Rhesus (RH).

Σε αυτό το άρθρο, εξηγούμε πώς ένα άτομο μπορεί να εντοπίσει τον τύπο του αίματος. Διερευνούμε επίσης τι είναι ένας τύπος αίματος, πώς συμβαίνει και πώς μπορεί να επηρεάσει τις μεταγγίσεις αίματος.

Πώς να μάθετε τον τύπο αίματός σας στο σπίτι

Ένα άτομο επισκέπτεται συνήθως ένα γραφείο κλινικής ή γιατρού για να μάθετε τον τύπο του αίματος. Εκεί, ένας γιατρός ή νοσοκόμα αντλεί δείγμα αίματος και το στέλνει σε ένα εργαστήριο για δοκιμές.

Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι καθορισμού τύπου αίματος στο σπίτι.

σχεδιάζοντας αίμα

Ένα άτομο μπορεί να προσδιορίσει τον τύπο αίματός του στο σπίτι χρησιμοποιώντας ένα ταχέως κιτ πληκτρολόγησης αίματος.

Χρησιμοποιώντας το κιτ απαιτεί ένα άτομο να τσιμπήσει ένα δάχτυλο με μια βελόνα. Το κιτ έρχεται με μια κάρτα που περιέχει χημικά γνωστά ως αντιδραστήρια. Αυτές οι δοκιμές για την παρουσία αντισωμάτων και του παράγοντα RH.

Όταν ένα ή περισσότερα αντισώματα τύπου αίματος ή ο παράγοντας RH υπάρχει στο δείγμα αίματος, η δοκιμή παράγει μια “συσσώρευση” του αίματος. Συνήθως, εάν δεν συμβεί η συσσώρευση, ο τύπος αίματος του ατόμου είναι Ο-αρνητικός.

Χωρίς να σχεδιάσετε αίμα

Ένα άτομο μπορεί να είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει ένα δείγμα σάλιου για να δοκιμάσει τον τύπο αίματός του. Περίπου το 80% των ανθρώπων παράγουν τα σχετικά αντιγόνα στο σάλιο τους.

Σύμφωνα με την έρευνα του 2018, εάν ένα άτομο εκκρίνει αυτά τα αντιγόνα στο σάλιο τους, ένα αποξηραμένο δείγμα σάλιου μπορεί να δείξει αξιόπιστα τον τύπο του αίματος.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι δεν εκκρίνουν όλοι αυτά τα αντιγόνα και αυτή η μέθοδος δεν υποδεικνύει απαραιτήτως την παρουσία ή την απουσία του παράγοντα RH.

Πώς να προσδιορίσετε τον τύπο αίματος δωρεάν

Ένα άτομο μπορεί να ανακαλύψει τον τύπο του αίματός του δωρίζοντας αίμα. Οι μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί όπως ο Αμερικανός Ερυθρός Σταυρός συλλέγουν αίμα από εθελοντές για χρήση σε νοσοκομεία και σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης σε όλο τον κόσμο.

συμμετέχοντας σε ένα αίμα, για παράδειγμα, ένα άτομο θα δωρίσει 1 πίντα αίματος, το οποίο μπορεί να διαρκέσει 4-6 εβδομάδες για να αναπληρώσει πλήρως.

Ένα άτομο μπορεί στη συνέχεια να λάβει μια κάρτα δότη, η οποία μπορεί να υποδηλώνει τον τύπο αίματός του.

Ένα άτομο δεν χρειάζεται να γνωρίζει τον τύπο αίματός του για να δώσει αίμα.

Τι είναι ένας τύπος αίματος;

Το πρώτο στάδιο στην ταυτοποίηση του τύπου αίματος περιλαμβάνει μια δοκιμή που ονομάζεται ABO πληκτρολόγηση. Αυτό θα καθορίσει ποιος από τους ακόλουθους τέσσερις κύριους τύπους αίματος έχει ένα άτομο:

  • ab: Η παρουσία και των δύο αντιγόνων
  • o: Η παρουσία ούτε αντιγόνου
  • Το δεύτερο στάδιο περιλαμβάνει τον προσδιορισμό της παρουσίας (+) ή απουσία (-) του παράγοντα RH στο αίμα του ατόμου.

    Ενσωματώνοντας τους τέσσερις τύπους ABO και τους δύο τύπους RH, υπάρχουν οκτώ κοινοί τύποι αίματος:

    Οι τύποι αίματος κληρονομούνται;

    Ένα άτομο κληρονομεί τον τύπο του αίματος από τους βιολογικούς γονείς τους.

    Ένας γονέας με αίμα τύπου Α μπορεί είτε να περάσει από το αντιγόνο Α είτε σε κανένα αντιγόνο καθόλου. Εάν ο άλλος γονέας έχει αίμα τύπου Β, μπορούν να μεταβιβάσουν το αντιγόνο Β ή κανένα αντιγόνο. Ανάλογα με το συνδυασμό, το παιδί τους θα μπορούσε να έχει Α, Β, ΑΒ ή Ο αίμα.

    Εάν και οι δύο γονείς έχουν αίμα O, το παιδί μπορεί να έχει μόνο αίμα.

    Ένα άτομο κληρονομεί τον παράγοντα RH με τον ίδιο τρόπο.

    Μπορεί οι τύποι αίματος να επηρεάσουν τις μεταγγίσεις αίματος;

    Μια μετάγγιση αίματος συνήθως συμβαίνει όταν ένα άτομο έχει βιώσει τραύμα ή χειρουργική επέμβαση που έχει οδηγήσει σε ακραία απώλεια αίματος.

    Όταν ένα άτομο λαμβάνει μετάγγιση αίματος, είναι απαραίτητο να ταιριάζει με τον τύπο αίματος του δότη με αυτόν του παραλήπτη. Ο λόγος είναι ότι το σώμα αναπτύσσει αντισώματα ενάντια σε οποιαδήποτε αντιγόνα ABO που δεν είναι φυσικά παρόντα στο αίμα. . Ένας γιατρός μπορεί να περιγράψει αυτή την απόρριψη ως οξεία ανοσολογική αιμολυτική αντίδραση ή μια οξεία αντίδραση αιμολυτικής μετάγγισης. Αυτή η αντίδραση μπορεί να είναι επικίνδυνη και ακόμη και θανατηφόρα. Καθώς τα αντισώματα του παραλήπτη επιτίθενται στα κύτταρα του αίματος από τη μετάγγιση, τα κύτταρα σπάνε ανοιχτά, απελευθερώνοντας ουσίες στην κυκλοφορία του αίματος που μπορούν να προκαλέσουν βλάβη. Οι νεφροί μπορούν να καταστραφούν ως αποτέλεσμα και οι επαγγελματίες του τομέα της υγείας θα πρέπει να σταματήσουν αμέσως τη μετάγγιση.

    Ορισμένα συμπτώματα μιας οξείας αντίδρασης αιμολυτικής μετάγγισης περιλαμβάνουν:

  • Ένας πυρετός
  • Εάν το αίμα ενός ατόμου είναι Ο-αρνητικό, είναι καθολικός δότος. Το Ο-αρνητικό αίμα δεν προκαλεί τυπικά ανεπιθύμητες αντιδράσεις κατά τη διάρκεια των μεταγγίσεων επειδή δεν περιέχει ούτε αντιγόνο και χωρίς παράγοντα RH.

    Όπως σημειώνει η Αμερικανική Εταιρεία Καρκίνου, εάν ένα άτομο έχει:

    • Τύπος Α αίμα: Δεν είναι σε θέση να λάβουν ερυθρά αιμοσφαίρια τύπου Β ή ΑΒ.
    • Αίμα τύπου Β: Δεν είναι σε θέση να λάβουν ερυθρά αιμοσφαίρια τύπου Α ή ΑΒ.
    • Πληκτρολογήστε AB Blood: Μπορούν να λάβουν Τύπους Α, Β, ΑΒ ή Ο Ερυθρά αιμοσφαίρια.

    Περίληψη

    Ενώ δεν είναι συχνά απαραίτητο για ένα άτομο να γνωρίζει τον τύπο αίματός του, αυτές οι πληροφορίες μπορεί να είναι χρήσιμες.

    κληρονομείται ο τύπος αίματος ενός ατόμου και υπάρχουν μερικοί τρόποι για να το εντοπίσετε, συμπεριλαμβανομένης της επίσκεψης σε ένα γραφείο ή κλινικής, δωρεάς αίματος και χρησιμοποιώντας ένα κιτ δοκιμών στο σπίτι.

    • Τα ιατρικά νέα του αίματος/αιματολογίας
    • Αποφεύγουμε τη χρήση τριτογενών αναφορών. Συνδέουμε τις πρωταρχικές πηγές – συμπεριλαμβανομένων των μελετών, των επιστημονικών αναφορών και των στατιστικών στοιχείων – σε κάθε άρθρο και επίσης τις απαριθμούν στο τμήμα πόρων στο κάτω μέρος των άρθρων μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο διασφαλίζουμε ότι το περιεχόμενό μας είναι ακριβές και τρέχον διαβάζοντας την πολιτική συντακτικής μας.

      Πώς μπορεί η περίοδος σας να επηρεάσει τις κινήσεις του εντέρου;

      Πολλοί άνθρωποι παρατηρούν ότι οι συνήθειες του εντέρου τους αλλάζουν προβλέψιμα καθ ‘όλη τη διάρκεια του μηνιαίου εμμηνορροϊκού τους κύκλου. Αυτή η μετατόπιση του σχεδίου είναι επειδή το έντερο επηρεάζεται από αλλαγές ορμονών που σχετίζονται με την περίοδο.

      Κατά τη διάρκεια κάθε εμμηνορροϊκού κύκλου, το σώμα περνά μέσα από πολλές ορμονικές μετατοπίσεις. Αυτές οι αλλαγές επηρεάζουν ολόκληρο το σώμα, που οδηγούν σε γνωστά συμπτώματα προεμμηνορροϊκού συνδρόμου (PMS), όπως μεταβολές της διάθεσης, κράμπες και πεπτικές αλλαγές.

      Η κίνηση του εντέρου κατά τη διάρκεια της εμμηνόρροιας μπορεί να περιλαμβάνει δυσκοιλιότητα, διάρροια ή συχνότερες κινήσεις του εντέρου. Μία μελέτη ανέφερε ότι το 73% των θηλυκών εμφάνισε γαστρεντερικά συμπτώματα που σχετίζονται με την περίοδο. Μερικοί άνθρωποι περιγράφουν αυτές τις αλλαγές ως “περίοδο poop”.

      Σε αυτό το άρθρο, εξετάζουμε πιθανούς λόγους για τους οποίους οι περιόδους μπορούν να επηρεάσουν τις κινήσεις του εντέρου και μερικές συμβουλές για τη διαχείριση των συμπτωμάτων.

      περιόδους και κινήσεις του εντέρου

      Οι ακόλουθες ενότητες συζητούν τις σωματικές αλλαγές που συμβαίνουν λίγο πριν ή κατά τη διάρκεια μιας εμμηνορροϊκής περιόδου που μπορεί να επηρεάσουν τις κινήσεις του εντέρου.

      Αυξημένες συσπάσεις των μυών

      Λίγο πριν από την εμμηνόρροια, το σώμα απελευθερώνει ορμόνες γνωστές ως προσταγλανδίνες. Αυτές οι ορμόνες διεγείρουν τις μυϊκές συστολές στη μήτρα. Αυτές οι συσπάσεις βοηθούν το σώμα να ρίξει την επένδυση της μήτρας.

      Ταυτόχρονα, οι ορμόνες της περιόδου μπορεί να διεγείρουν τις μυϊκές συστολές στα έντερα και τα έντερα, τα οποία βρίσκονται κοντά στη μήτρα, προκαλώντας συχνότερες κινήσεις του εντέρου. Μειώνουν επίσης πόσο καλά το σώμα απορροφά το νερό, καθιστώντας το σκαμνί μαλακότερο και αυξάνοντας τον κίνδυνο διάρροιας.

      Μπορεί να είναι δύσκολο να πούμε τη διαφορά μεταξύ κράμπες της μήτρας και στομάχι ή εντερικές κράμπες αυτή τη στιγμή. Και οι δύο μπορεί να είναι άβολα ή οδυνηρά.

      Οι προσταγλανδίνες εμπλέκονται επίσης σε πολλά άλλα συμπτώματα PMS, συμπεριλαμβανομένων των πονοκεφάλων.

      αυξημένη προγεστερόνη

      Η προγεστερόνη είναι μια άλλη ορμόνη που αυξάνεται ακριβώς πριν από μια εμμηνορροϊκή περίοδο. Για μερικούς, η προγεστερόνη μπορεί να επηρεάσει τη γαστρεντερική οδό για να προκαλέσει δυσκοιλιότητα ή διάρροια.

      Σε θηλυκά που έχουν χρόνια προβλήματα του εντέρου ή μια φλεγμονώδη νόσο του εντέρου (IBD), όπως η ελκώδη κολίτιδα ή η νόσος του Crohn, η εμμηνόρροια μπορεί να κάνει τα συμπτώματα χειρότερα.

      Για παράδειγμα, σε άτομα με δυσκοιλιότητα που σχετίζεται με την IBD, οι αλλαγές που σχετίζονται με την προγεστερόνη μπορούν να επιδεινώσουν τη δυσκοιλιότητα. Αυτό ισχύει και για άτομα με καταστάσεις όπως ενδομητρίωση, ινομυώματα της μήτρας και κύστεις των ωοθηκών.

      Επιπλέον, τα άτομα με IBD είναι πιο πιθανό να βιώσουν άλλα συμπτώματα PMS, όπως πονοκεφάλους ή εμμηνορροϊκό πόνο.

      Διατροφικές αλλαγές

      Η προγεστερόνη μπορεί να αυξήσει τα συναισθήματα της πείνας και μπορεί να προκαλέσει πόθους για τρόφιμα υψηλά σε λίπος ή ζάχαρη, όπως παγωτό ή σοκολάτα. Το σώμα έχει έναν σκληρό χρόνο να χωνέψει αυτά τα τρόφιμα και να τρώει περισσότερα από αυτά μπορεί να επηρεάσει τις κινήσεις του εντέρου ενός ατόμου.

      Οι αλλαγές που σχετίζονται με τις διατροφικές συνήθειες που σχετίζονται με το PMS μπορούν να συμβάλουν στο γιατί ορισμένοι άνθρωποι παρατηρούν διαφορές στη συνέπεια, την κανονικότητα ή τη μυρωδιά του σκαμνιού τους πριν ή κατά τη διάρκεια μιας περιόδου.

      αυξημένη τάση ή άγχος

      κατά τη διάρκεια του PMS ή της εμμηνορροϊκής περιόδου, πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν μεταβολές διάθεσης ή αυξημένα επίπεδα άγχους. Το άγχος μπορεί επίσης να επηρεάσει τις κινήσεις του εντέρου ενός ατόμου, προκαλώντας δυσκοιλιότητα ή διάρροια.

      Σύμφωνα με την έρευνα που εμφανίζεται στο περιοδικό BMC Women’s Health, οι άνθρωποι αναφέρουν μεγαλύτερη ευαισθησία στον πόνο και την ταλαιπωρία στην προεμμηνορροϊκή φάση καθώς και στις περιόδους τους. Αυτή η ευαισθησία μπορεί να επιδεινώσει και τα συμπτώματα.

      Συμβουλές

      Ένα άτομο δεν μπορεί πάντα να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο το σώμα του αντιδρά πριν και κατά τη διάρκεια μιας εμμηνορροϊκής περιόδου. Ωστόσο, οι αλλαγές διατροφής και τρόπου ζωής μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο ή τον αντίκτυπο της αναστάτωσης του στομάχου, της δυσκοιλιότητας ή της διάρροιας.

      Οι παρακάτω συμβουλές μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους να διαχειρίζονται καλύτερα τις πεπτικές διαταραχές που σχετίζονται με την περίοδο:

      • Τα τρόφιμα υψηλών ινών συμβάλλουν στη διατήρηση του πεπτικού συστήματος τακτικά.
      • Κάνετε κάτι φυσικό. Η μετακίνηση γύρω μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση της φούσκωμα και της δυσφορίας που σχετίζεται με το PMS και βοηθά στη διατήρηση του εντέρου να κινείται.
      • Δοκιμάστε τα μαλακτικά σκαμνιά. Τα μαλακτικά σκαμνιά βοηθούν το σκαμνί να περάσει από το έντερο πιο εύκολα μέχρι τα επίπεδα των ορμονών να εξαντληθούν.
      • Πάρτε ibuprofen. Όχι μόνο η ιβουπροφαίνη μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της κράμπας και της δυσφορίας της μήτρας, αλλά είναι επίσης ένας αναστολέας προσταγλανδίνης. Μερικές φορές, αυτό το φαινόμενο μπορεί να βοηθήσει να απομακρυνθούν τα πεπτικά συμπτώματα που σχετίζονται με την περίοδο.

      Εάν οι διαταραχές του εντέρου που σχετίζονται με την περίοδο παρεμποδίζουν την καθημερινή ζωή ενός ατόμου, μπορούν να μιλήσουν με τον γιατρό τους για τις καλύτερες επιλογές θεραπείας. Ο έλεγχος των ορμονικών γεννήσεων, όπως το στοματικό αντισυλληπτικό χάπι, μπορεί να μειώσει τα PM σε ορισμένα άτομα βοηθώντας στη ρύθμιση των επιπέδων ορμονών.

      Μερικοί άνθρωποι επιλέγουν να πάρουν το χάπι συνεχώς και να αποφεύγουν να έχουν καθόλου περιόδους. Θα πρέπει πάντα να μιλούν πρώτα με τον γιατρό τους πριν χρησιμοποιήσουν αυτήν την προσέγγιση.

      Περίληψη

      Οι αλλαγές του εντέρου που σχετίζονται με την περίοδο μπορεί να είναι δυσάρεστες, αλλά συνήθως τελειώνουν καθώς τελειώνει η περίοδος. Εάν οι θεραπείες στο σπίτι δεν βοηθούν, ένας γιατρός μπορεί να συστήσει φάρμακα για ένα υποκείμενο ζήτημα ή ορμονικές θεραπείες.

      • Γαστρεντερική/γαστρεντερολογία
      • Ιδρύματα και ιατρικά περιοδικά και ενώσεις. Αποφεύγουμε τη χρήση τριτογενών αναφορών. Συνδέουμε τις πρωταρχικές πηγές – συμπεριλαμβανομένων των μελετών, των επιστημονικών αναφορών και των στατιστικών στοιχείων – σε κάθε άρθρο και επίσης τις απαριθμούν στο τμήμα πόρων στο κάτω μέρος των άρθρων μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο διασφαλίζουμε ότι το περιεχόμενό μας είναι ακριβές και τρέχον διαβάζοντας την πολιτική συντακτικής μας.

        Πώς μπορείτε να πείτε εάν το μωρό σας είναι το κεφάλι κάτω;

        Η πτώση του μωρού είναι όταν το κεφάλι ενός μωρού κινείται κάτω κάτω στη λεκάνη έτοιμη για εργασία. Συνήθως συμβαίνει προς το τέλος του τρίτου τριμήνου της εγκυμοσύνης.

        που ονομάζεται επίσης φωτισμός, η πτώση του μωρού είναι ένα σημάδι ότι ένα μωρό είναι σχεδόν έτοιμο να γεννηθεί. Πριν από την πτώση, το μωρό μπορεί να περιστρέφεται, οπότε το πίσω μέρος του κεφαλιού του βρίσκεται προς το μπροστινό μέρος της κοιλιάς, το κεφάλι προς τα κάτω. Στη συνέχεια, το μωρό μπορεί να πέσει κάτω στη λεκάνη.

        Όταν το μωρό έχει εγκατασταθεί στη λεκάνη, οι γιατροί το περιγράφουν ως εμπλεκόμενο. Αυτό σημαίνει ότι είναι έτοιμο για γέννηση.

        Πότε συμβαίνει το μωρό;

        ακριβώς όταν συμβαίνει είναι διαφορετική για κάθε γυναίκα. Δεν υπάρχει καθορισμένη μέρα ή εβδομάδα που οι γυναίκες πρέπει να περιμένουν το μωρό τους να πέσει.

        Για μερικές γυναίκες, η πτώση του μωρού συμβαίνει ακριβώς όπως αρχίζει η εργασία ή λίγες ώρες πριν. Για άλλες γυναίκες, μπορεί να συμβεί λίγες εβδομάδες πριν αρχίσει η εργασία.

        Η πτώση του μωρού μπορεί να συμβεί πιο κοντά στην εργασία για γυναίκες που είχαν μωρά πριν. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το σώμα τους έχει περάσει από την εργασία πριν, οπότε η λεκάνη τους μπορεί να χρειαστεί λιγότερο χρόνο για να προσαρμοστεί στη διαδικασία.

        Οι γυναίκες που είναι έγκυες για πρώτη φορά μπορεί να διαπιστώσουν ότι η πτώση του μωρού συμβαίνει μερικές ημέρες ή εβδομάδες πριν από την εργασία. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι οι πυελικοί μύες τους πρέπει να προσαρμοστούν στη θέση της γέννησης πριν αρχίσει η εργασία.

        Εάν μια γυναίκα πιστεύει ότι το μωρό της έχει πέσει, θα πρέπει να μιλήσει σε γιατρό. Ο γιατρός μπορεί να ελέγξει τη θέση του μωρού, η οποία τους βοηθά να εκτιμήσουν όταν μπορεί να ξεκινήσει η εργασία.

        τι αισθάνεται σαν

        Ορισμένες γυναίκες μπορεί να αισθάνονται ότι το μωρό πέφτει ως ξαφνικό, αξιοσημείωτο κίνημα. Άλλοι μπορεί να μην παρατηρήσουν ότι συμβαίνει καθόλου.

        Ορισμένες γυναίκες μπορεί να παρατηρήσουν ότι η κοιλιά τους αισθάνεται ελαφρύτερη μετά την πτώση του μωρού. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι το μωρό είναι τοποθετημένο χαμηλότερο στη λεκάνη, αφήνοντας περισσότερο χώρο στη μέση της.

        Αυτό το αίσθημα αυξημένου χώρου στην κοιλιά είναι γιατί η πτώση του μωρού ονομάζεται επίσης φωτισμός.

        Η φωτιά μπορεί να φαίνεται ακατάλληλη όρος για μερικούς. Το μωρό που πέφτει μερικές φορές κάνει τις γυναίκες να αισθάνονται σαν να φέρουν μια μπάλα μπόουλινγκ ανάμεσα στα πόδια τους.

        Η εμπειρία κάθε γυναίκας της πτώσης του μωρού είναι διαφορετική.

        Εννέα σημάδια απόρριψης μωρών

        Τα ακόλουθα σημάδια υποδηλώνουν ότι ένα μωρό μπορεί να έχει πέσει:

        1. Κάτω κοιλιά

        Το χτύπημα μπορεί να μοιάζει σαν να κάθεται χαμηλότερα όταν πέφτει το μωρό.

        2. Πόνος στην πυελική πίεση

        Καθώς το μωρό πέφτει στη λεκάνη, η πίεση σε αυτή την περιοχή μπορεί να αυξηθεί.

        Αυτό μπορεί να προκαλέσει μια γυναίκα να αισθάνεται σαν να χτυπάει όταν περπατάει.

        3. Πόνος πυέλου

        Όταν το μωρό πέφτει, μερικές γυναίκες μπορεί να βιώσουν λάμψεις πυελικού πόνου. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο κεφάλι του μωρού που πιέζει εναντίον συνδέσμων στη λεκάνη.

        4. Ευκολότερη αναπνοή

        Υπάρχει λιγότερη πίεση στο διάφραγμα μόλις πέσει το μωρό. Αυτό μπορεί να κάνει την αναπνοή ευκολότερη.

        5. αιμορροΐδες

        Μετά το πτώσεις του μωρού, το κεφάλι του μπορεί να ασκήσει πίεση στα νεύρα στη λεκάνη και το ορθό. Αυτή η πίεση μπορεί να προκαλέσει αιμορροΐδες.

        6. Περισσότερη απόρριψη

        Η πτώση του μωρού αυξάνει την πίεση στον τράχηλο. Αυτό προκαλεί να χάσει το βύσμα βλέννας που κάθεται στην κορυφή του τραχήλου μέχρι το τέλος της εγκυμοσύνης. Είναι εκεί για να σταματήσουν τα βακτηρίδια να εισέλθουν στη μήτρα.

        Μετά την πτώση του μωρού, το βύσμα βλέννας μπορεί να βγεί από τον κόλπο ως εκκένωση ζελέ ή κρόκου.

        7. συχνή ανάγκη να ουρήσει

        Όταν το μωρό κάθεται χαμηλότερα στη λεκάνη, το κεφάλι του μπορεί να ασκήσει πίεση στην ουροδόχο κύστη. Αυτό μπορεί να κάνει μια γυναίκα να πρέπει να ουρήσει συχνά.

        Αυτό μπορεί να προκαλέσει πόνο στην πλάτη.

        9. Αίσθημα Hungrier

        Όταν το μωρό πέσει, μπορεί να μειώσει την πίεση στο στομάχι. Αυτό μπορεί να διευκολύνει την καούρα και να αυξήσει την πείνα.