Но дори и в най -добрия случай, това може да бъде малко придобит вкус.

Но дори и в най -добрия случай, това може да бъде малко придобит вкус.

Но дори и в най -добрия случай, той може да бъде малко придобит вкус. Доброкачественото Matcha ще бъде много ярка – почти електрическо зелено – в цвят и ще има приятен тревист или растителен аромат. Едно добро описание, което открих, го описа като подобен на миризмата на прясно пюриран грах. Що се отнася до аромата, някои хора го описват като пикантен, почти като бульон. Matcha понякога се смесва с мляко или подсладители, за да го направи по -вкусен.

Каква е разликата между матча и зелен чай?

matcha съдържа същите хранителни вещества и активни съединения като зелен чай. Голямата разлика е, че всъщност консумирате целия лист, а не да натрупвате и напрягате листата от чая си. Това означава, че получавате много по -голяма доза от всички тези активни съединения, включително кофеина.

В зависимост от това колко матча на прах използвате, сервирането на Matcha може да съдържа почти толкова кофеин, колкото чаша кафе от 8 унции. Matcha също съдържа съединение, наречено теанин, което е доказано, че насърчава състояние на спокойна бдителност или фокус. Много хора откриват, че теанинът сякаш намалява ефекта на кофеина, придавайки им хубав повдигане без дрънкащото бръмчене.

matcha също ви дава по -концентрирана доза катехини – антиоксиданти, които се смятат за отговорни за много за много От ползите за здравето на зеления чай, които включват намалени рискове от сърдечни заболявания, рак и остеопороза.

Не бива да приемаме обаче, че получаването на по -концентрирана доза катехини ще умножи тези ефекти.

страници

12next ›Последно»

за автора

Monica reinagel, MS, LD/N, CNS

Monica Reinagel е сертифициран от борда лицензионен диетолог, автор и създателят на един от най -високо класираните подкасти за здраве и фитнес на iTunes. Нейният съвет редовно се представя в The Today Show, д -р Oz, NPR, и във водещите национални вестници, списания и уебсайтове. Имате ли въпрос за хранене? Обадете се на линията за слушатели на хранителната дива на 443-961-6206. Въпросът ви може да бъде включен в шоуто.

За да определим дали ежедневният двубой за упражнения е наистина загуба на време, нека се задълбочим в актуалното изследване за това дали упражненията ви правят продуктивни.

от Бен Грийнфийлд Get-Fit Guy Fevruary 15, 2016 г. 3-минутен readepisode #273 Играйте пауза Слушайте ли упражнения загуба на време или подобрител на производителността? В момента изпитваме проблеми с възпроизвеждането на Safari. Ако искате да слушате аудиото, моля, използвайте Google Chrome или Firefox.

Нека си го кажем. Когато имате натискаща задача да завършите по време на работа, задача, която има тежък срок, може да се почувства като пълна загуба на време, за да проверите за 30, 45 или 60 минути, за да отидете в тренировка с тежести или каране на колело или бягане. Защо просто да не останете на работа, да сложите носа си на шлифовъчния камък и да свършите задачата си? Наистина изглежда на пръв поглед, че упражнението е просто загуба на време или извинение за отлагане, нали?

Когато става въпрос за работа, извършване на дела на къщата, писане на статия, изучаване на мюзикъл Инструментът или нещо друго, наистина ли си струва да отделите ценно време от деня, за да спортувате? Докато прекарвате един час във фитнеса или ходене в квартала, не бихте ли могли да използвате това време, за да завършите важен проект или може би да работите малко напред, за да спечелите няколко ваканционни дни?

Е, за да определим дали ежедневният двубой за упражнения е наистина загуба на време, нека се задълбочим в актуалното зърнести изследвания дали упражнението ви прави продуктивни, нали?

Упражнението наистина е загуба на време?

Миналата седмица, аз се впуснах в тази тема на моя подкаст на моя колега Стивър Робинс. Можете да чуете повече за чувствата ми относно упражненията и производителността в епизода на тази седмица (слушайте в горния играч на дясната ръка или на iTunes и Stitcher). Или прочетете много повече за това как да отделите време за тренировка тук. Днес обхващам подобни теми, с малко по -разширена информация за хората, които се интересуват.

какво да правите, ако наистина нямате време да упражнявате

да кажем че наистина, наистина нямате време да спортувате. Е, все още можете да получите много от психическите и физическите ползи от официалната сесия за упражнения, като ставате креативни с вашето движение. Ето пет бързи и мръсни съвета:

1) Носете тежести на глезена с претеглена жилетка или тегло и тежести на китката, докато се движите вкъщи или в офиса, така че да можете да изгорите допълнителни калории < /p>

2) Дръжте стаята, дома или офиса си леко готини, като 55 до 60 ° F, така че изгаряте допълнителни калории, генериращи топлина, докато работите

3) Използвайте устройства за укрепване на сцепление като укрепване на ръката, стрес топки, на които можете да изтръгнете, или еластични ленти, които принуждавате ръката си да се отвори, за да тренирате предмишниците, китката и ръцете си, докато работите в офиса си (странично предимство на това е, че намалява потенциала за карпален тунел и болки в лакътя от компютърна работа)

4) Twitch! Направете кръгове на шията и главата, раменете рамене, докоснете краката си, дъвчете дъвка, изправете се, седнете, се впуснете, коленичих. Показано е, че постоянното придвижване през целия ден засилва значително изгарянето на калории

5) Вземете камбана за чайник. Звънецът на чайника е може би най -универсалният инструмент за упражнения и е много преносим и изобщо не заема много място. Когато имате бърза почивка по време на работа, можете да се издърпате изпод бюрото си и да правите упражнения, подобни на тези, които демонстрирам в това видео.

Мислите ли, че упражненията са загуба на време или ви правите Мислите ли, че това ви прави по -продуктивни? Присъединете се към разговора на facebook.com/getfitguy.

Цялото съдържание тук е само за информационни цели. Това съдържание не замества професионалната преценка на вашия собствен доставчик на здраве. Моля, консултирайте се с лицензиран здравен специалист по всички индивидуални въпроси и проблеми.

за автора

Бен Грийнфийлд

Бен Грийнфийлд получи бакалавърска и магистърска степен от Университета на Айдахо в спортната наука и физиологията на упражненията; Лични сертификати за обучение и сила и кондициониране от Националната асоциация за сила и кондициониране (NSCA); Сертификат за спортно хранене от Международното общество за спортно хранене (ISSN), усъвършенстван сертификат за монтаж на велосипеди от Серота. Той има над 11-годишен опит в треньорските професионални, колегиални и развлекателни спортисти от всички спортове и както помогнаха стотици клиенти да постигнат загуба на тегло и фитнес.

Абонирайте се за подкаст на Get-Fit Guy Spotify Google Stitcher

Ще ви преведа как можете да разберете коя диета е идеална за вас.

от Бен Грийнфийлд Get-Fit Guy 12 юни 2017 г. 6-минутен readepisode #341 Играйте пауза Слушайте как да персонализирате вашата диета, в която сме в момента Изживяване на проблеми с възпроизвеждането на Safari. Ако искате да слушате аудиото, моля, използвайте Google Chrome или Firefox.

диетите смучат, което вероятно е причината никога да не съм писал книга за диета, а също и защо смятам, че повечето диетични книги са глупави маркетингови заговори. Защо?

Прости: Повечето диети включват подход „един размер, който е за всички“, който рисува цяла популация с широка хранителна четка, без да се вземат предвид генетичната индивидуалност, личната история на здравето, хранителните вещества, витаминът и минерални дупки, които трябва да бъдат адресирани и т.н.

Вземете например популярната понастоящем „кетогенна“ диета. Тази диета с много високо съдържание на мазнини, много нисковъглехидрати, се подкрепя от ентусиастите като идеалният начин за отслабване, повишаване на познанието, увеличаване на издръжливостта и извън него. И наистина работи за тези цели (за подобрена издръжливост, аз лично следвам строга кетогенна диета от години, докато състезавах триатлон на Ironman и от време на време използвам кетоза като стратегия за повишаване на мозъка в психически трудни дни).

Но когато преглеждам кръвните и биомаркерите на лабораторните тестове на моите клиенти и хора, за които правя консултации за здраве и хранене – по -специално хора, които следват една от тези кетогенни диети – свидетел съм на високо ниво на високи нива на LDL холестерола (нарастващ над 400), заедно с високи триглицериди (което може да бъде рисков фактор за сърдечни заболявания и сериозни проблеми с черния дроб) и високо възпаление. Как може това да е?

По принцип има състояние, наречено „фамилна хиперхолестеремия“ (HEFH) – което засяга до 10% от хората по целия свят. Хората с това състояние са склонни да изпитват метаболитна пожарна буря в отговор на диета с високо съдържание на мазнини, тъй като техният холестерол и възпалителни маркери се увеличават драстично в отговор на храни като кокосово масло, масло, мастна риба и месо, яйца и др.

Тъй като моят приятел и бивш гост на подкаста Крис Мастърон е писал и подканал за себе си тук, най -добрият начин да стигнете до корена на проблема в HEFH е да вземем един ген за LDL рецептора, отговорен за допринасянето за това състояние и Опитайте се да го приведете до нивото на изразяване, което ще бъде намерено при някого без HEFH. Как е направено това? От научна гледна точка тя може да бъде постигната чрез максимално увеличаване на биологичната активност на хормона на щитовидната жлеза и чрез максимално потискане на активността на ген, наречен PCSK9, който се извършва чрез увеличаване на инсулиновата сигнализация. Накратко, от гледна точка на диетичното управление (и много за скръбта на кетогенни ревност), всичко това се свежда до ядене на ниско съдържание на мазнини, богата на фибри диета с високо въглехидрати и замяна на наситени мазнини с полиненаситени мазнини-използвайки диета много много Подобно на диета на островите на Kitavan Islander на предците, богата на въглехидрати с плътни фибри, като кокосово месо, нишестени грудки и пресни плодове.

Друг пример за един и същи диетичен съвет не е добър за всички (и една голяма причина Защо, въпреки разпространението на диетичните книги, ние се провалихме толкова мизерно в контролирането на епидемията от затлъстяване), е дивата промяна в реакцията на кръвната захар, която може да възникне, когато субектите в контролирани диетични изследвания ядат храни като бисквитки, банани, суши и пълнозърнести зърно хляб. Последното изследване на това ново наблюдавано явление предполага, че способността на всеки човек да извлича енергия от храните се различава драстично, тъй като взаимодействията между гените, микробиома, диетата, околната среда и начина на живот са толкова безкрайно сложни и също така предполага, че често срещаните измервания на съдържанието на захар на Храните, като гликемичния индекс, могат да бъдат сравнително безполезни в сравнение с разглеждането на индивидуализирани реакции на кръвната захар на храни.

Едно скорошно шестмесечно проучване, финансирано от Европейския съюз и нарече Food4Me да изследва 1500 участници в Седем европейски държави, на които на случаен принцип бяха дадени персонализирани диетични съвети въз основа на своите генетични данни, или вместо това казаха да следват стандартни диетични рецепти, като например да ядат много плодове и зеленчуци, постно месо и пълнозърнести храни. Тези, които бяха в персонализираната кохорта на диетата, се справиха далеч по-добре от тези в групата за диета с един размер, което прави изследователите доста уверени, че персонализираните диети са пътят напред.

страници

12next ›Последно» Цялото съдържание тук е само за информационни цели. Това съдържание не замества професионалната преценка на вашия собствен доставчик на здраве. Моля, консултирайте се с лицензиран здравен специалист по всички индивидуални въпроси и проблеми.

за автора

Бен Грийнфийлд

Бен Грийнфийлд получи бакалавърска и магистърска степен от Университета на Айдахо в спортната наука и физиологията на упражненията; Лични сертификати за обучение и сила и кондициониране от Националната асоциация за сила и кондициониране (NSCA); Сертификат за спортно хранене от Международното общество за спортно хранене (ISSN), усъвършенстван сертификат за монтаж на велосипеди от Серота. Той има над 11-годишен опит в треньорските професионални, колегиални и развлекателни спортисти от всички спортове и както помогнаха стотици клиенти да постигнат загуба на тегло и фитнес.

Абонирайте се за подкаст на Get-Fit Guy Spotify Google Stitcher

Научете как да изгаряте калории, като стоите повече.

от Бен Грийнфийлд Get-Fit Guy 20 юни 2011 г. 4-минутен readepisode #53 Играйте пауза Слушайте 7 начина за изгаряне на калории, като стоим повече, в yourpillstore.com/bg/ момента изпитваме проблеми с възпроизвеждането на Safari. Ако искате да слушате аудиото, моля, използвайте Google Chrome или Firefox.

Надявам се да седите, когато прочетете това. Или може би не. Напоследък няколко проучвания са били навсякъде по новините, което предполага, че седенето всъщност може да бъде а) бавно ни убива и б) по -лошо от тютюнопушенето. Въпреки че тези закачливи заглавия може да са частично тактики за плашене на новини, определено има нещо. Просто погледнете невероятна инфографика, която обобщава нещата при „Седенето ви убива“, прочетете „Да седиш ли смъртоносна дейност?“ от The New York Times и вижте репортаж на Fox News за „как седенето може да бъде толкова смъртоносно, колкото пушенето“.

Разбира се, тези видове доклади могат да ви служат само за да ви стресират по време на работа, докато вие „Завършете се на стола си, смилайки зъбите си и изпотявате куршуми, докато се чудите колко вреда нанасяте на тялото си. И този тип стрес може да бъде също толкова нездравословен, колкото и седенето! Така че в тази статия не само ще научите защо седенето не е най -добрата дейност за вашето здраве, но и ще научите 7 начина да застанете повече, дори ако работите в офис среда.

Опасността от седене

Ако наистина се замислите, обсъждането на опасностите от седене изглежда малко глупаво. В крайна сметка знаете интуитивно, че заседналият начин на живот е по -малко здрав, отколкото да останете физически активни. Но едва наскоро се появиха ясни научни доказателства, свързващи сърдечно -съдовите заболявания с дълги периоди от времето, прекарано в седнало положение. Ранната смърт и затлъстяването също са силно свързани с седенето.

Как може да бъде това? Не само хората, които седят много по -малко вероятно да водят физически активен живот, но и седенето спира по -голямата част от електрическата активност в мускулите ви, тъй като всъщност не се нуждаете от тези мускули, които да ви помогнат да седнете (вярвайте или не, вашите глутеи правят не станете по -силни, като седите на тях!). Когато мускулната активност намалява, метаболизмът ви спада, така че изгаряте една трета от калориите, които бихте в изправено положение. Интересното е, че ензимите, които разграждат мазнините, също значително намаляват, както и способността на организма да контролира нивата на кръвната захар. И накрая, в сравнение със стоене, седенето може да окаже до 10 пъти по -болезнен натиск върху долната част на гърба.

Застанете ли още?

Как да стоите повече

Страх не. Ще намерите 7 бързи & amp; Мръсни съвети по -долу, които да ви помогнат да стоите повече. И много от тях могат да бъдат използвани, дори ако сте оковани на стол за ежедневната си работа!

1. Застанете, когато чакате

Често получавам смешни погледи на DMV, лекарския кабинет и компютърен магазин, когато ми казват да „заема място“ и просто стоя в ъгъла на стаята. Ако се замислите, няма истинска причина да седите, тъй като можете да четете списания, да сърфирате по телефона си или да слушате музика, докато стоите – и времето ви за изчакване не става по -кратко, като седите. >

2. Застанете, когато сте във фитнеса

Това може да изглежда контраинтуитивно. Не е ли фитнесът място за упражнения? Със сигурност е, но ако случайно имате работа, в която седите през по -голямата част от деня, трябва да избягвате упражнения, които ви поставят в седнало положение. Препоръчвам да изберете безплатни тежести и бягащи пътеки над тренировъчни машини и велосипеди с тежести.

Contents